Möt medarbetaren Ahmed Darkoushi ”Det är jättefint och bra att vara här”


KL Industri är Ahmed Darkoushis första arbetsplats i Sverige. Resan har gått via Nynäshamn, Piteå och Luleå innan fyrabarnspappan Ahmed från Syrien till slut landade i Finspång.
– Via min utbildning till CNC-operatör fick jag en praktikplats på KL Industri som sedan ledde till en visstidsanställning. Sedan april har jag en fast tjänst här. Det är skönt, säger Ahmed.

Han jobbar tvåskift på KL:s ”röda lina” med att montera byggutrustning och slutmontage av väggar och tak, men han har också hoppat in på andra avdelningar där det behövts folk.
– Det är jättefint och bra att vara här. Jag är snabblärd och det räcker att mina arbetskamrater visar mig en gång så kommer jag ihåg. Mina chefer är mycket bra, de lyssnar på mig och vad jag tycker om vår arbetsplats.

Han bor i Finspång med fru och fyra barn. På fritiden gillar han att promenera, grilla och spela fotboll med barnen, gärna i Lotorp. Ahmed pratar imponerande bra svenska och han menar att det är mycket bättre att lära sig språket på en arbetsplats än på SFI.
– Jag vill prata ännu bättre. Ibland jobbar jag med lurar och lyssna på musik med svensk text för att lära mig mer, säger Ahmed.
– Som arbetsgivare är vi på KL Industri stolta över att kunna hjälpa nyanlända in på den svenska arbetsmarknaden. Visst kan språksvårigheter ställa till det ibland, men vi påpekar återkommande att det är viktigt att vi pratar svenska på arbetet. Överlag ger den mångkulturella mixen av personal en härlig dynamik, säger Peter Andersson.

Publicerat den .