TMS 2 – en vacker station med säkerhet och funktion

Vi är stolta att presentera en nyhet i vår produktfamilj TMS. Nu är produktionen med vår uppgraderade version av TMS-2 i full gång. I januari levereras de första stationerna i det nya avtalet med Elenia, som innefattar drygt 260 stationer om året.
– Det är så mycket som skiljer nya TMS 2 mot den tidigare modellen. Den stora nyheten är att vi har lyckats föra över lösningen med våra beprövade gasisolerade lastfrånskiljare för 12 och 24 kV från Schneider Electric till denna mindre station. På sikt hoppas vi även kunna utöka portföljen med lastfrånskiljare innehållande vakuumbrytare samt luft som isolationsmedium, vilket gör att den blir mer attraktiv på den svenska marknaden, säger produktutvecklaren Håkan Bäckmark på KL Industri.

Håkan menar att den stora utmaningen i framtagningen av nya stationer är att vara kostnadseffektiv utan att tumma på säkerheten, som är A och O för KL Industri.
– TMS 2 har genomgått och klarat alla hårda tester. Bland annat ett ljusbågstest (IAC-prov), där stationen utsätts för en kortslutning som motsvarar energin i 3 kg dynamit. Samtliga inblandade har verkligen gjort ett riktigt bra arbete under hösten på resan till att nå produktionsstart.
Han sträcker sig så långt att kalla den nya stationen för vacker.
– Stationen är otroligt vacker. Den smälter in i den aktuella miljön och kan levereras i den färg som kunderna önskar. Vi kan till och med klä den i träpanel för exempelvis villaområden med trähus. Det bästa med TMS 2 är säkerheten och funktionaliteten. Den här stationen är precis vad våra kunder söker och efterfrågar, säger Håkan.

Publicerat den .