”Vår personal har varit flexibel och ställt upp”


VD Tino Gournambassis ser tillbaka på ett år som på grund av rådande pandemin inte blivit som han eller någon annan på KL Industri trott. Under våren stod sig företaget väl jämfört med många andra i branschen, till och med bättre än de flesta. Men strax innan sommaren och under hösten tog sig krisen även in innanför KL:s väggar.
– Vår orderingång sjönk och vi tvingades minska antal visstidsanställda och anställda via bemanningsföretag, men även justeringar har varit nödvändiga i våra skiftgångar. I dagsläget använder vi varierande nivåer av korttidspermittering och de anställda som kan arbeta hemifrån har erbjudits den möjligheten. Pandemin har även inneburit logistikproblem och vi har haft en påverkan från våra underleverantörer.

Trots det mycket speciella världsläget tycker Tino ändå att det finns mycket positivt i årets backspegel.
– När vi tvingas att möta yttre hot och motsättningar ökar humaniteten samt samarbetet och uppslutning sker mer naturligt. Det är i tider som dessa som geniala idéer dyker upp, t ex hur vi bäst hanterar fysiska möten och hur jobbiga ”omöjliga” saker plötsligen får en lösning. Vår personal har varit flexibel och ställt upp på ett fint sätt när frånvaron varit hög på grund av sjukdom och VAB. Jag tycker att vi parerat läget på ett utomordentligt sätt och trots allt haft en bra omsättning utifrån förutsättningarna.

Årets julbord för de anställda blev givetvis inställt utifrån rådande omständigheter, men ledningen väljer istället att visa sin uppskattning genom att ge personalen en julpresent.
– Alla är medvetna om läget inför det nya året. Vi ska alla fortsätta vara försiktiga och får vi vaccineringen att fungera kan vi förhoppningsvis lämna detta turbulenta år bakom oss och snart kunna komma ur krisen snabbt. Vi önskar våra anställda en skön julledighet och önskar alla våra kunder God Jul och Gott Nytt År, säger Tino.

Publicerat den .