Spännande solcellspark i Strängnäs

Vi är glada att ha varit en del av HSB Södermanlands spännande projekt att skapa en solcellspark i Strängnäs. Parken stod klar i september 2020 och förväntas producera 13 000 MWh per år till 4 700 medlemsägda lägenheter. Det finns redan planer att bygga ut för ytterligare kapacitet upp till 19 000 MWh årligen, som även skulle kunna innefatta fler HSB-föreningar i landet.
– Det finns ett stort signalvärde gentemot våra medlemmar att vi väljer att investera i en solcellspark. Det är den renaste elproduktion du kan tänka dig, som dessutom erbjuder ett långsiktigt stabilt lågt elpris i en gemensamt ägd produktion utan vinstsyfte, säger Jon Leo Rikhardsson, VD HSB Södermanland.

– Det är verkligen roligt för oss att få finnas med i ett solcellsprojekt av den här storleken. Vi har levererat isolerade plåtstationer med batteriutrustning för högspänning. Kunden är väldigt nöjd med vår insats och vi hoppas att få finnas med om man väljer att bygga ut parken i Strängnäs. Solceller är verkligen på frammarsch och allt fler av våra kunder upptäcker och väljer solceller i de projekt där det passar, säger Joakim Jerkku på KL Industri.

Publicerat den .