”Jag är full av beundran över våra montörer”

Sedan mitten av november, 2021 är vårt nya affärssystem M3 en verklighet på KL Industri.

Våra montörer är numera utrustade med dator och scanner där all information om aktuella order i leveransplanen. Den integrerade  applikationen NovaCura Flow snabbar på transaktionsprocesserna i verksamheten. För montörerna är det bara att följa körplanerna, klicka sig in på nästa operation för att få upp gällande materiallista, ritningar, montageanvisningar m.m.

Materialet i produktionslinorna och på lagret har alla streckkoder som skannas när man tar det från hyllan. Operatören får direkt information om att det är rätt material som tagits till momentet. Eventuella felaktigheter i materiallistan återkopplas också i realtid till vår orderkonstruktion och utvecklingsavdelning.

Allt detta effektiviserar vårt montage, vi får en bättre överblick och en mycket säkrare saldokontroll samt anskaffningsprocess, säger Peter Andersson, som är produktionschef på KL Industri. Att allt loggas och återkopplas gör också att med hjälp av statistiken fokusera på rätt åtgärder för att förbättra hela kedjan ytterligare.
Han är övertygad att det nya systemet redan skapat ett större engagemang och en känsla av bättre kontroll hos varje enskild montör.  De ”äger nu sin arbetsplats”.
– Jag är full av beundran över hur våra montörer tagit till sig M3 och Novacura Flow. Jag har inte hört en enda negativ kommentar över det nya systemet, säger han.
En av de nöjda medarbetarna är montören Moa Mungsgård:
– Det är smidigt och det går snabbt att hitta hela orderlistan direkt i scannern. Skönt att inte behöva ha koll på så mycket papper längre, säger Moa.
I slutändan gör det nya affärssystemet att vi höjer vår leveransprecision och vår kvalitet på produkterna.

– Vi har också fått positiva reaktioner från våra kunder som nu börjat besöka oss igen när restriktionerna lättats. De förstår att detta i slutändan gynnar dem i form av en bättre slutprodukt, säger Peter Andersson.

Publicerat den .