Finansmarknadsministern Max Elger besöker KL Industri

Under onsdagen besökte finansmarknadsministern Finspångs kommun. Max Elger besökte tillsammans med representanter från kommunen och Region Östergötland olika verksamheter där ett stopp var hos KL Industri.

VD Tino Gournambassis presenterade företaget och höll sedan en rundtur genom produktionsanläggningen.

– Det är alltid roligt att få visa upp verksamheten. Sen är det självklart roligt att politiker besöker oss och vi får möjlighet att visa hur vårt företag bidrar med uppbyggnaden av Sveriges infrastruktur inom elektrifiering. För oss som ett tillverkningsföretag inom näringslivet är det viktigt att få möjligheten att nå beslutsfattarna med info för att förstå vikten av att Sverige är ett industriland. För att det ska förbli så, så måste också förutsättningar finnas alternativt skapas.

Finansmarknadsministern guidades runt i lokalerna av Tino som förklarade hur de olika stegen tillverkningsprocesserna fungerade.

– Volymen på verksamheten är överraskande, vi befinner oss i en process av kraftig ökning av elektrifiering och då kommer efterfrågan öka på dessa typer av installationer som KL tillverkar. Det är en betydande verksamhet, säger Max Elger.

Ministern har under sin tid inom politiken besökt flera industrier, men berättar att KL Industri utmärkte sig.

– Lite unikt är att KL har så många olika moment i sin tillverkning. Genom att både gjuta betong och hantera monteringen av nätstationerna för elkrafts-distribuering. Det är två olika verksamheter och det tillhör inte till vanligheterna att det finns på samma ställe, förklarar Max Elger.

Tino presenterade verksamhetens produktion av nätstationer, miljöarbete och företagets visioner och framtida utveckling.

– Det finns väldigt många industrier i Sverige. Vi är med och arbetar för att förstärka samt bygga ut infrastrukturen för den framtida hållbara energiomställningen i Sverige och det är inte många som känner till. Utan våra nätstationer, som en viktigt komponent i infrastrukturen, så är det faktiskt så att det är ingen som skulle få el ut till sina bostäder, industrier, idrottsanläggningar, affärer etc, det är viktig information att känna till, berättar VD:n.

Frida Granath, Kommunalråd, Max Elger, Finansmarknadsminister, Eva Andersson, Regionsråd, Simon Sätherberg, pressekreterare på regeringskansliet, Mats Annerfeldt, Bygg och miljönämndens ordförande

Finansmarknadsminister Max Elger och VD Tino Gournambassis

Publicerat den .