Snabb lösning för ställverksbyte i vindkraftspark med KL Industris unerRING!

När det uppstod ett akut behov för One Nordic att byta ut ett mellanspänningsställverk till en vindkraftspark som orsakade ett driftstopp var det svårt att få en snabb leverans från det befintliga ställverkets leverantör.

Den snabbaste ersättningsprodukten skulle inneburit 10 veckors leveranstid och en identisk produkt skulle tagit upp till 40 veckor att få på plats. Det skulle orsakat ett stort produktionsbortfall för One Nordics slutkund.

One Nordic vände sig då till KL Industri som en bättre lösning.

KL Industris erbjöd sitt egna ställverk unerRING, som fanns på lager i Finspång levererades och monterades in i stället bara efter några dagar vilket resulterade i en mycket nöjd kund och i sin tur en betydligt snabbare produktionsstart för One Nordics uppdragsbeställare.

– Vi skulle byta ut ett ställverk i en station till ett vindkraftverk. I den situationen kunde KL Industri leverera ställverket med rätt konfiguration direkt eftersom de har det på lager. Skillnaden från övriga leverantörer är att KL Industri har en modulär produkt som står på hyllan kan snabbt plockas in till produktion för sammanställning till önskad konfiguration, berättar Isak Carlsson, projektledare hos One Nordic.

Isak Carlsson ser också potentialen med att arbeta med KL Industri som ett lokalt företag.

– För våra bolag i Norrköping är närheten till KL Industri en fördel, förklarar han.

KL Industri är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa produkter med snabba leveranstider för att hjälpa våra kunder att hantera deras behov av låg- och mellanspänningsställverk.

För mer information om KL Industris produkter och tjänster, besök KL Industri. Vi arbetar aktivt för att stödja den lokala och nationella samt nordiska industri- och energisektorn.

 

Publicerat den .