Om KL Industri

”KL Industri AB är Finspångs bästa arbetsplats. Vår kunniga och engagerade personal gör att vi har nöjda kunder…” Detta är vår filosofi och styrka. Kvalitetsstarka och pålitliga produkter och en arbetsplats där man trivs. KL Industri AB har investerat i arbetsmiljö och produktutveckling.

Huvudkontor och produktionsanläggning är beläget i Finspång, Östergötland. Du når oss via rondellen vid östra infarten på riksväg 51, på norra sidan om riksvägen.

HISTORIA I KORTHET

Företaget grundades 1946 av Knut Kronqvist och Åke Larsson. Året därpå introducerades de första mätarskåpen. År 1960 utvecklades den första transformatorkiosken. Femton år senare köptes företaget av Eldon. I början 1990-talet köptes så KL industri av franska Schneider-Electric. Sedan år 2000 ägs företaget av det norska Møre Electric Group A/S.

AFFÄRSIDÉ

KL Industri ska med fokus på säkerhet och design utveckla hus av plåt och betong som skydd för avancerad elektrisk utrustning för mellanspänningsnätet. Produkterna ska produceras och levereras till kunder i Norden som efterfrågar driftsäkra installationer inom elnät och eldistribution.